Nieuws Limburg Bouwmarkt Vaes (Zonhoven) gekocht door Hubo

Bouwmarkt Vaes (Zonhoven) gekocht door Hubo

Bouwmarkt Vaes (Zonhoven) gekocht door Hubo

De familie Vaes heeft de gelijknamige bouwmarkt in Zonhoven verkocht aan de groep Hubo. Het personeel werd al op de hoogte gebracht en de transactie werd intussen ook bevestigd door de woordvoerder van Hubo in het hoofdkantoor van Wommelgem.
Bouwmarkt Vaes, dat vooral gekend is onder de vroegere naam Hobby Shop Vaes, is doorheen de jaren uitgegroeid tot een belangrijke verdeler van alle mogelijke doe-het-zelf bouwmaterialen. Zowel particulieren als aannemers zijn er klant. Het familiebedrijf telt meer dan 20 personeelsleden.

Overnemer Hubo ging met een assortiment van bouwbenodigden voor doe-het-zelvers in België van start in de jaren ’70. Het was aanvankelijk een franchiseketen vanuit Nederland gestuurd, maar is intussen voor 100 procent Belgisch. De groep telt momenteel 120 vestigingen (waarvan 11 in Limburg) en bekleedt daarmee de tweede plaats op de markt, na Brico en voor Gamma. Het bedrijf is ook internationaal actief, met winkels in ondermeer Spanje en Frankrijk. Hubo wil tegen 2015 naar een omzet van 1 miljard euro. Het bedrijf werd door de consument al 3 keer op rij verkozen tot beste winkelketen in de categorie voor bouwmarkten.

Hubo heeft al aangekondigd dat er zeker de eerste maanden geen ingrijpende veranderingen moeten verwacht worden voor klanten en personeel van Vaes. Zelfs de naam blijft nog een tijdje zoals hij is. Het overnamedossier werd overigens begeleid door Van Havermaet-Groenweghe, dat de fiscale en juridische knooppunten wist uit te vlakken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.