Nieuws Limburg Bouwsector in Limburg vreest achteruitgang

Bouwsector in Limburg vreest achteruitgang

Bouwsector in Limburg vreest achteruitgang

Waar de Limburgse bedrijven in het algemeen nog meer positivisten dan negatievelingen tellen (Lees artikel hier), is dat in de bouwsector wel even anders. Bouwunie Limburg stelt na een bevraging bij de leden vast dat de Limburgse bouwbarometer in het rood blijft. “In het eerste kwartaal van 2014 werden de positieve verwachtingen helemaal teniet gedaan,” zegt Davy Maesen, directeur Bouwunie Limburg.

bouwvakkers“Opvallend is dat alle parameters negatief scoren: de bouwondernemers hebben lage verwachtingen over het werkvolume, hun winstgevendheid scoort ondermaats en er is geen bereidheid tot aanwerven. Ondertussen staat de concurrentie op scherp en kampen de bouwbedrijven met een hoog aantal slechte betalers. Het lage aantal opdrachten gecombineerd met de – al te vaak oneerlijke – concurrentie van goedkopere buitenlanders en van Belgische bedrijven die met buitenlandse onderaannemers werken, versterkt de crisis bij de Limburgse bouwbedrijven die met eigen personeel werken. Het is intussen al meer dan vier jaar geleden dat de bouwbarometer nog positief kleurde.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.