Nieuws Limburg Bouwsector ziet licht aan einde van de tunnel

Bouwsector ziet licht aan einde van de tunnel

Bouwsector ziet licht aan einde van de tunnel

Hoewel de bouwbarometer die Bouwunie Limburg elk kwartaal publiceert, in het vierde kwartaal nog rood kleurde, is er toch stilaan beterschap op komst. Er is terug sprake van herstel, zij het nog licht en broos van aard. “Hoewel er ondernemers zijn die klagen, stellen we toch ook vast dat er heel wat ondernemers zijn die het wel goed doen op dit moment,” zegt directeur Davy Maesen. “Klagen alleen helpt immers niet. Ondernemers moeten zelf meer initiatief nemen en vaker positiever naar buiten treden. In economisch woelige tijden is het aan de ondernemer zelf om nieuwe pistes te bewandelen. Enkel de vinger wijzen naar de overheid zonder zelf actie of initiatief te ondernemen biedt geen soulaas.”

maesen peetersAanbestedingen
Bouwunie Limburg is dan ook bijzonder tevreden dat er enkele weken geleden een nieuwe Europese richtlijn ‘overheidsopdrachten’ is goedgekeurd die hierop inspeelt. “Deze richtlijn bepaalt dat niet langer alleen de laagste prijs doorslaggevend is bij overheidsopdrachten, maar dat ook rekening moet worden gehouden met andere criteria zoals o.a. de kwaliteit van het werk, sociale aspecten, innovatie, enzovoort,” aldus Maesen. “Het is uiteraard nu aan de Belgische overheid om deze richtlijn om te zetten naar Belgische wetgeving.”

Beurs
Bouwunie Limburg heeft het overigens erg druk dezer dagen, aangezien de jaarlijkse beurs Bouwinnovatie de deuren heeft geopend. Deze editie staat in het teken van interieurafwerking. Bouwinnovatie zet hiervoor de Interieur-route op, met diverse standhouders die ‘ambassadeurs’ zijn van dit thema, waarmee ze particulieren en andere professionals willen informeren over duurzame en professionele interieurafwerking (vloeren, muren, verven, deuren, verwarming, sanitair, keuken, trappen, enzovoort). Meer info over de beurs is te vinden via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.