Nieuws Limburg Bouwvakkers ruilen truweel voor pollepel

Bouwvakkers ruilen truweel voor pollepel

Bouwvakkers ruilen truweel voor pollepel

De werknemers van Mathieu Gijbels uit Opglabbeek zijn helemaal uit hun comfortzone gestapt. Vorige week lieten ze hamer, laser en drone thuis en openden ze tijdelijk een eigen restaurant. Ten voordele van Een Hart voor Limburg werden er maar liefst 250 gasten bediend met ‘grootmoeders kost’.

De Voordenkers, zoals de medewerkers genoemd worden, waren tijdelijk de Voorschorten. In het kader van de actie Keisolidair, waarbij bedrijven tal van initiatieven nemen voor het goede doel, werd het hoofdgebouw van Mathieu Gijbels in Opglabbeek omgetoverd tot een sterrenrestaurant. Zo’n 250 gasten, zowel zakenrelaties als familieleden en andere sympathisanten, kwamen proeven van balletjes in tomatensaus, stoofvlees met savooikool en wortelpuree met chipolata. Speciaal voor 50 vips werd een nog verfijnder menu in elkaar gebokst. De bubbel- en cocktailbar (waar eenvoudig vrijwilligers voor gevonden werden…) bracht nog een extra duit in het zakje.

“Als ik de reacties mag geloven, was het zowel voor onze medewerkers als de gasten een zeer geslaagd initiatief”, zegt Ethelle Weltjens, die haar schouders onder het project heeft gezet. “We hebben in totaal 5.100 euro verdiend, een bedrag dat integraal gaat naar Een Hart voor Limburg. Volgend jaar doen we zeker opnieuw mee aan Keisolidair. Het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen in armoede of met een beperking, is telkens opnieuw een nobel doel dat we met veel plezier ondersteunen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.