Nieuws Limburg Brandwacht, waar wacht je nog op?

Brandwacht, waar wacht je nog op?

Brandwacht, waar wacht je nog op?

Trixxo Jobs, het Hoeseltse uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het outsourcen van brandwachten, zoekt dringend 100 nieuwe medewerkers. De brand- en veiligheidswachten zullen onder meer worden ingezet bij de petrochemische bedrijven rond Tessenderlo, in de havens van Antwerpen en Gent, maar ook in Nederland. Trixxo wil de vacatures invullen door gratis opleidingen te geven aan werkzoekenden. “En het moet snel gaan, want veel bedrijven zijn na de lockdown aan het herstarten en kampen met een groot tekort aan toezichthouders”, zegt Frank Vliegen van Trixxo.

Opmerkelijk is dat er geen voorkennis of diploma’s vereist zijn voor deze job. Het uitzendkantoor en de werkgevers waarvoor Trixxo recruiteert, gaan zelf de volledige opleiding van de kandidaten betalen en verzorgen. Wie al de attesten heeft, kan uiteraard direct aan de slag.

“Als brand- en veiligheidswacht sta je in voor de veiligheidsmonitoring van verschillende petrochemische werven en raffinaderijen”, aldus Frank Vliegen. “Het is een zeer gevarieerde functie: van de controle op aanwezigheid van de medewerkers tot het uitvoeren van gas-metingen. In een noodsituatie zijn brandwachten ook verantwoordelijk voor het alarmeren van de hulpdiensten en het evacueren van de medewerkers.”

Iedereen komt ervoor in aanmerking. “Jammer genoeg hebben heel wat mensen tijdens de coronacrisis hun baan verloren. Anderen kregen een totaal nieuwe taakinvulling of zagen de omstandigheden op het werk drastisch veranderen. Hierdoor zijn heel wat mensen op zoek naar een nieuwe richting. Deze gratis herscholing is een extra push om werkzoekenden naar de safety-sector te trekken. Het biedt werkzoekenden ook de kans om zonder veel risico van sector te veranderen. We zien sollicitanten uit alle hoeken: verkoop, horeca,… Ze zijn gecharmeerd door de verantwoordelijkheid, uitdaging en doorgroeimogelijkheden die worden geboden. En uiteraard het feit dat je hier zonder voorkennis aan de gratis opleiding kunt starten, maakt het des te interessanter.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.