Brasserie langs het Genkse gras

Op de plaats waar Muñoz en Paintsil doorgaans hun spurtjes trekken, kan vanaf vandaag iedere bezoeker een koele Aperol Spritz of een portie fingerfood consumeren. Gouverneur Jos Lantmeeters heeft immers zopas Grasserie Genk officieel geopend, een hippe pop-up zomerbar langs het heilige gras van de Cegeka Arena.

De spelers van KRC Genk zijn dan wel met vakantie vertrokken, de medewerkers en bezoekers van de club hebben de ontgoocheling van de misgelopen titel nog niet helemaal doorgespoeld. Om ze daarbij te helpen is alvast een sfeervolle zomerbar ingericht die nog tot 16 juli langs de zijlijn is gekleefd. Op woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 16u, en in het weekend al van 13u zullen er sfeervolle beats op de passanten worden losgelaten. Spijs en drank mogen niet ontbreken, en wie dat wenst kan zelfs verkoeling zoeken in het plonsbad.

Grasserie Genk, zoals de zomerbar werd gedoopt, is een initiatief van The Arena Group, een onderneming die in diverse voetbalstadions leuke activiteiten organiseert. KRC Genk zelf is een evenwaardige partner in dit verhaal. “Wat we met Grasserie Genk doen, is uniek in Europa", zegt Sem Franssen, Directeur Business Development bij KRC Genk. "Nergens anders kan je genieten van een cocktail met je voeten in een plonsbad aan de rand van de heilige grasmat. KRC Genk is meer dan voetbal. Met Grasserie zetten we de deuren van ons stadion ook in het tussenseizoen open voor voetballiefhebbers. Maar ook wie niet van voetbal houdt is uiteraard welkom om in het imposante kader van ons stadion van de zomer te genieten", besluit hij.