Nieuws Limburg Brexit een ramp voor 5% van Limburgse bedrijven

Brexit een ramp voor 5% van Limburgse bedrijven

Brexit een ramp voor 5% van Limburgse bedrijven

Mochten de Britten zich negatief uitspreken over het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk aan de Europese Unie, zal dit ook repercussies hebben voor een aantal bedrijven in Limburg. Zo’n 5 procent verwacht in dat geval een significante omzetdaling, zo blijkt uit een enquête van Voka Limburg.

Het Verenigd Koninkrijk is de vierde belangrijkste handelspartner van ons land. Belangrijk dus. Een Brexit kan dus niet zonder gevolgen blijven. Zo verwacht 60% van de Limburgse bedrijven dat het verlaten van de EU een sterk negatief effect zal hebben op ons land.

De gevolgen voor onze ondernemingen lijken minder desastreus. Zo denkt bijna 5% van de ondervraagden dat een Brexit een serieuze streep door de rekening zal betekenen en een omzetdaling van meer dan 15% op de Britse markt zal teweegbrengen. Zo’n 38% vreest beperkte schade van hun export naar het VK (minder dan 15% daling), terwijl 57% van de uitvoerende bedrijven geen nadeel van een Brexit verwacht.

Opmerkelijk: geen enkel bedrijf kiest er voor om zich (gedeeltelijk) terug te trekken uit het Verenigd Koninkrijk, ondanks de onzekerheid die gepaard zou gaan met het verlaten van de EU.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.