Nieuws Limburg Brexit treft nu al 62% van Limburgse exportbedrijven

Brexit treft nu al 62% van Limburgse exportbedrijven

Brexit treft nu al 62% van Limburgse exportbedrijven

Meer dan 60% van de exporterende Limburgse bedrijven ondervindt vandaag al nadelige effecten van de Brexit-beslissing, ook al moeten de officiële onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie nog opgestart worden. Dat blijkt uit een bevraging van Unizo en VKW Limburg.

De conclusies:

– 45% lijdt schade door de gewijzigde wisselkoers van het Britse pond.
– 20% stelt vast dat Britse bedrijven nieuwe contracten uitstellen.
– 10% stelt zelf handel met het VK uit.
– 70% verwacht een daling van de export naar het VK, waarvan 20% substantieel.
– 80% wil de omzetdaling compenseren door meerverkoop in andere landen.
– 16% zoekt die compensatie in eigen land.

Unizo en VKW Limburg raden aan om nu al maatregelen te nemen. Zo blijkt dat minder dan 30% zich al heeft ingedekt tegen wisselkoersrisico’s. Vooral kmo’s kennen de mogelijkheden op dat vlak onvoldoende. “Nochtans een eenvoudige procedure, die ook voor kleinere bedrijven van toepassing is”, zegt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg.

Ruben Lemmens van VKW Limburg vult aan: “Blijven zeuren over de Brexit heeft geen zin. We moeten ambitieus blijven om eventuele verliezen op andere markten te compenseren. Durf en daadkracht zijn nodig om de strategie bij te sturen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lanaken, Maasmechelen
Lanaken

Meers neemt Gebroeders Crijns over

Na jaren van intense samenwerking gaat logistiek- en transportbedrijf Gebroeders Crijns uit Maasmechelen deel uitmaken van Meers Transport uit Lanaken.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.