Nieuws Limburg Britse deal Persgroep dwarsboomt Concentra niet

Britse deal Persgroep dwarsboomt Concentra niet

Britse deal Persgroep dwarsboomt Concentra niet

De Vlaamse uitgeverij De Persgroep – bekend van titels als Het Laatste Nieuws, De Morgen en Dag Allemaal – gaat de Britse uitgeverij Mecom overnemen voor 245 miljoen euro. Daarmee wordt de Vlaamse uitgever bijna dubbel zo groot. De Persgroep versterkt daarmee vooral zijn positie in Nederland, waar het al eigenaar is van krantentitels zoals AD, Trouw, De Volkskrant en Het Parool. Met de nieuwe deal komen daar kranten bij als De Gelderlander, Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad, Twentsche Courant Tubantia en de Provinciale Zeeuwse Courant.

Het overgenomen bedrijf Mecom is ook eigenaar van Media Groep Limburg (MGL), bekend van de kranten Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad in Nederlands-Limburg. Dat is de afdeling waar Concentra een oogje op heeft. De gebeurtenissen bij Mecom zouden echter geen invloed hebben op de overnameplannen van de Limburgse poot. “We verwachten nog steeds om snel tot een akkoord te komen,” zegt CEO Marc Vangeel van Concentra. “De deal tussen Mecom en De Persgroep verandert daar niks aan. Mecom en De Persgroep kunnen zich vinden in de huidige voorwaarden van een overname van MGL door Concentra.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.