Nieuws Limburg Britten betalen 1,2 miljoen voor Limburgse start-up

Britten betalen 1,2 miljoen voor Limburgse start-up

Britten betalen 1,2 miljoen voor Limburgse start-up

Het Britse Netcell heeft het Limburgse bedrijf Oakwood Technologies overgenomen van de oprichters Thomas van Turnhout (Hasselt, ex-Proximus) en Koen Van Eijk (Lommel, ex-KPMG). Er werd 1,2 miljoen euro betaald, maar dat bedrag kan nog oplopen tot maximaal 3 miljoen, zo weet persbureau Dow Jones.

Oakwood Technologies werd 3 jaar geleden opgericht in Lommel. Het bedrijf maakt software waarmee robots in een productie-omgeving kunnen opgevolgd en aangestuurd worden. In vaktermen wordt er gesproken over RPA-software, wat staat voor Robotic Process Automation. Het product dat door de Limburgers in de markt werd gezet, heet Automagica. Er is een flinke dosis artificiƫle intelligentie aan toegevoegd, zodat de robots nog autonomer kunnen functioneren. Ze nemen daarbij niet zelden arbeidsintensieve taken over van fysieke medewerkers.

Koen Van Eijk en Thomas van Turhout maken zelf de overstap naar de nieuwe eigenaars. “Ons bedrijf krijgt in de nieuwe structuur meer groeikansen”, aldus het duo. “Onze activiteiten zijn complementair met die van de overnemers, waardoor we de klanten een ruim pakket van automatiseringsoplossingen kunnen gaan aanbieden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bilzen, Hamont-Achel
Bilzen

Palmaers palmt Noord-Limburg in

De gekende groep voor werkmaterialen Palmaers heeft een participatie van 50% genomen in doe-het-zelfzaak Kluspunt in Hamont-Achel. Er werd meteen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.