Nieuws Limburg Broekhoven start met kant-en-klare woonunits

Broekhoven start met kant-en-klare woonunits

Broekhoven start met kant-en-klare woonunits

MoDuProjects is de naam van een nieuw bedrijf dat is opgericht door Erik Broekhoven van het gekende bedrijf in dakwerken en dakproducten in Beringen. De units die MoDuProjects kant en klaarmaakt aflevert, kunnen dienen als zorgwoning, vakantiewoning, werkplek, uitbreiding, studentenkamer, enzovoort. Later deze maand wordt concept voorgesteld op de beurs Bouwinnovatie, gevolgd door de seriële productie.

“Het is algemeen geweten dat er vrij lange wachttijden zijn in rusthuizen en niet alle ouderen staan te springen om in zo’n instelling terecht te komen”, zegt Erik Broekhoven. “Als anderzijds één van de ouders wegvalt, en de andere plots alleen komt te staan, is het evenmin vanzelfsprekend dat de kinderen hun vader of moeder in hun woning een plaats geven. Toen ik zelf met deze problematiek geconfronteerd werd, is het idee van MoDuProjects beginnen rijpen.”

Het gaat om units met een oppervlakte van 40 m², zijn volledig ingericht met badkamer, keuken, binnen- en buitenafwerking. “Ze worden kant en klaar getransporteerd en ter plaatse op schroeffunderingen bevestigd”, legt Broekhoven uit. “De nutsleidingen worden aangekoppeld, en klaar is kees…’s Morgens starten de werken, ’s avonds zit de bewoner rustig voor zijn tv.”

Is de bijgeplaatste unit niet meer nodig, kan hij eenvoudig worden opgepikt en hergebruikt op een andere plaats. “Belangrijk is dat de bewoner ervan toch zijn privé behoudt en tegelijk vlakbij zijn naasten is om geholpen te worden”, aldus de oprichter van MoDuProjects. Van het concept zijn diverse varianten mogelijk, zoals een kantooromgeving, vakantiehuisje, dokterspraktijk of hobbykamer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.