Nieuws Limburg Broekmans investeert vier miljoen euro in nieuwe brood- en banketfabriek

Broekmans investeert vier miljoen euro in nieuwe brood- en banketfabriek

Broekmans investeert vier miljoen euro in nieuwe brood- en banketfabriek

Brood- en banketbakker Thijs Broekmans (54) uit Panningen verhuist begin oktober naar het industrieterrein aan de rand van het dorp. De huidige bakkerij aan de Steenstraat – groot: 900 vierkante meter – is te klein. Het nieuwe onderkomen meet 3300 vierkante meter, en dat is groot voor een dorpsbakker.
Tijdens de Dag van de Bouw afgelopen zaterdag hield Broekmans open dag. WijLimburg nam een kijkje en sprak met de ambitieuze ondernemer, die landelijke bekendheid kreeg als gastbakker tijdens de Olympische Spelen in Beijing.

Thijs Broekmans vormt de zesde generatie van het bijna 125-jarige familiebedrijf. Broekmans beschikt tegenwoordig over winkels in Panningen (drie), Maasbree, Horst, Someren en Asten. Bij het bedrijf werken meer dan 100 mensen, het merendeel parttimers. De omzet bedraagt circa vier miljoen euro per jaar.
Broekmans houdt als filosofie aan dat je als bakker dicht op de klant moet blijven zitten. Niet productie, maar kwaliteit moet voorop staan. Alleen dan kun je de concurrentieslag met de supermarkten winnen.

ZELF BROOD EN VLAAIEN BAKKEN
Om de binding met de consument te benadrukken beschikt de nieuwe bakkerij over een opleidingsruimte waar mensen tijdens workshops zelf broden  en vlaaien kunnen bakken. Bang dat hij daarmee zijn handel uit handen geeft, is de ervaren bakker niet. “Mensen vinden het leuk om een enkele keer zelf te bakken. Veelal ontbreekt het ze de tijd ervoor. Op die momenten hoop ik dat ze aan onze winkel denken.”

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.