Brousse - Table by Elien

Brousse is back: breakfast & lunch by Elien

Dit weekend opent aan de Kunstlaan in Hasselt het restaurant Brousse – Table by Elien. Nadat eerdere horecaconcepten in het voormalige bankgebouw om diverse redenen werden stopgezet, brengt Elien Gielen er nu een vernieuwende formule die een verrassende mix biedt van artisanale gerechten en internationale inspiratie.

Elien Gielen heeft zich voor de uitwerking van haar concept laten inspireren door haar reizen en ervaringen in het buitenland. Van 2020 tot 2023 werkte ze in de keukenwereld met haar vriend in Australië. Dit gaf haar een nieuwe passie en overtuiging om haar carrière om te gooien naar de horeca. Voordien had ze ook al in Noorwegen en Denemarken geproefd van culinaire beleving.

Bij Brousse brengt Elien een originele kaart met een mix van herkenbare als minder klassieke gerechten. Wat dacht je van kimchi-pannenkoeken: hartige pannenkoeken met een typisch Koreaans tintje, of van crumpets: een Britse klassieker van luchtige pannenkoeken en brood, geserveerd met diverse toppings.

De jonge chef, die bij Brousse gekende voorgangers in de keuken had als Kevin Bonanno en Faty Khalis, werkt met producten die de natuur haar biedt en laat groenten de hoofdrol spelen in haar gerechten. Dit sluit aan bij haar visie om alles artisanaal en duurzaam te bereiden.
Lees ook: Kevin duikt enthousiast de Brousse inDe zaak is woensdag tot zaterdag open voor ontbijt, lunch en tea-time (tot 16u). Ook zondag kan je er terecht.