Nieuws Limburg Brug van Kanne verbindt Limburgers van 2 landen

Brug van Kanne verbindt Limburgers van 2 landen

Brug van Kanne verbindt Limburgers van 2 landen

Het heeft wat, speeddaten tussen vertegenwoordigers van Belgisch Limburgse en Nederlands Limburgse bedrijven. Zeker als die ontmoeting plaatsvindt op de brug van Kanne, die beide landen met elkaar verbindt. Meer dan driehonderd ondernemers deden dat dinsdagavond op vraag van JCI Limburg, dat het initiatief op poten zette.

Dat het evenement de naam Bruggen Bouwen kreeg, is niet toevallig. JCI hoopt hiermee ondernemers over beide landsgrenzen dichter bij elkaar te brengen. Om elkaar te leren kennen, handelen en projecten te realiseren. “Zaken doen bij de buren”, noemde gouverneur Herman Reynders het. De uitzonderlijkheid van locatie speelt mee een rol in het slagen van het project. Dat vond ook gouverneur Theo Bovens van Nederlands Limburg. “Er zijn klachten gekomen vanuit Brussel en Amsterdam”, grapte Bovens. “En dat is een goede zaak. Zo zet je dit project ook met stip op de kaart. Wat we hier aan economische krachten kunnen bundelen is krachtiger dan de ‘Vlaamse ruit’. Ik ga er dan ook vanuit dat het geen éénmalig project is, maar dat de deelnemers elkaar meer zullen ontmoeten en dat hieruit een fantastisch iets groeit.”

In totaal waren er vijftien speeddates per persoon, die elk vier minuten duurden. Of er al meteen nieuwe contracten werden onderschreven is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat de aanzet is gegeven voor een nieuw economisch potentieel.

C.N.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.