Nieuws Limburg Bruninx slaat tenten op in Waterschei

Bruninx slaat tenten op in Waterschei

Bruninx slaat tenten op in Waterschei

Het studiebureau Encon uit Genk heeft bekendgemaakt dat het de tenten zal opslaan in het nieuwe gebouw IncubaThor in Waterschei. General Manager en eigenaar Robin Bruninx maakte het nieuws wereldkundig ij de eerstesteenlegging van Campus Energyville, een ander gebouw dat ook op de site Thor Park, zoals het voormalige mijnterrein van Waterschei heet, zal opgetrokken worden. Waar EnergyVille vooral onderzoekers wil huisvesten die nieuwe technieken rond hernieuwbare energie uitdokteren, moet het aanpalende IncubaThor de locatie worden voor bedrijven die er in de praktijk mee aan de slag gaan.

ENCON_03112010_TVG_0030.jpgEén van hen wordt dus Encon. “We zitten momenteel al in Genk en zijn gespecialiseerd in energie. Het is dus heel logisch dat we deel willen uitmaken van de nieuwe cluster die hier gevormd wordt,” aldus Robin Bruninx. “De mensen uit onze interne kenniscel kunnen er ervaringen uitwisselen met de andere bedrijven en onderzoeksinstellingen. Om de grote uitdagingen op het vlak van hernieuwbare energie aan te gaan, is de bundeling van kennis en creativiteit zeker nodig.”

Het is niet zo dat het hele team van Encon (40 mensen intussen) naar de nieuwe locatie verhuist. Er zal een nieuwe activiteit worden opgestart en plaats worden gemaakt voor de mensen die het dichtst bij het onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technieken staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.