Nieuws Limburg Bruno gaat met 42.000 euro mensenlevens redden

Bruno gaat met 42.000 euro mensenlevens redden

Bruno gaat met 42.000 euro mensenlevens redden

Group Bruno, het bedrijf achter de Bruno-servicestations in Limburg, wil de veiligheid van zijn klanten verbeteren. Er wordt 42.000 euro geïnvesteerd om aan elk station een AED-toestel te plaatsen, waarmee mensen die hartproblemen krijgen, ter plaatse kunnen behandeld worden.

“We hopen uiteraard dat de inzet ervan nooit nodig zal zijn,” licht Facility Manager Rob Daamen toe. “Maar mocht iemand plotseling in de problemen komen, dan is het wel nuttig dat er een AED-toestel beschikbaar is. Group Bruno levert hiermee een positieve bijdrage aan de Limburgse samenleving.”

Omdat een reanimatie een ingrijpende ervaring is, koos Group Bruno voor een toestel met een eenvoudige en volautomatische werking. De gebruiker dient alleen de instructies van de defibrillator te volgen en hoeft zelfs geen knop in te drukken om een schok af te geven. Zo kan iedereen, getraind of niet, een reanimatie opstarten in afwachting van de hulpdiensten. Het personeel van de Bruno-servicestations heeft een opleiding gekregen om de toestellen direct en met het hoogste effect te laten werken.

“Als iemand een plotselinge hartritmestoornis krijgt, is de eerste reactie van omstaanders vaak om het alarmnummer 112 te bellen”, weet zaakvoerder Giuliano Bruno. “De harde realiteit leert dat hulpdiensten vaak niet snel genoeg ter plaatse kunnen zijn. Snel ingrijpen is in zo’n situatie cruciaal: elke seconde telt. Door reanimatietoestellen dichter bij het grote publiek te brengen, wil Group Bruno meer levens redden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.