Nieuws Limburg Bruno Krekels : “Innovatiehelden als voorbeeld”

Bruno Krekels : “Innovatiehelden als voorbeeld”

Bruno Krekels : “Innovatiehelden als voorbeeld”

“Bedrijven nemen voorsprong door te innoveren”

Het Innovatiecentrum, o.l.v. directeur Bruno Krekels, begeleidt Limburgse kmo’s met innovatieplannen: ”De voorbije 5 jaar hebben wij intensief gesensibiliseerd rond innovatie om zo de Limburgse ondernemers te wijzen op het belang van innovatie voor hun onderneming. Een speerpunt in onze campagne was de portretreeks Limburgse Innovatiehelden die 4 edities heeft gekend.

Van 2011 t.e.m. 2014 kozen we jaarlijks 12 Limburgse bedrijfsleiders die op een bijzondere manier geïnnoveerd hadden. Aan de hand van hun verhalen wilden wij aantonen hoe innovatie in zijn werk gaat en wat uiteindelijk het resultaat van al die innovatie-inspanningen voor jouw onderneming kan zijn. Je kon hun verhalen terugvinden in de krant, op filmpjes en op verschillende websites. We hopen dat hun mooie voorbeelden inspirerend zijn.

13_Bruno-KrekelsxKmo’s die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van een innovatieproject mogen altijd een beroep doen op het Innovatiecentrum. Wij kunnen hen op verschillende manieren ondersteunen en bieden verschillende diensten kosteloos aan. Die diensten zijn zeer uiteenlopend. Bij bedrijven die wel willen innoveren, maar daar om 1 of andere reden niet toe komen, kunnen we een innovatie-audit uitvoeren. Onze adviseurs gaan dan na wat de mogelijke hindernissen zijn en hoe je die kan oplossen. We faciliteren ook brainstormsessies waarin we nadenken op welke manier een bedrijf wil innoveren: denkt het aan de ontwikkeling van een nieuw product, dienst of wil het zijn processen vernieuwen? Natuurlijk doen wij ook aan subsidiebegeleiding. Er zijn tal van verschillende subsidiemogelijkheden voor bedrijven met innovatieplannen. Meest gekend zijn wellicht de innovatiesubsidies bij het IWT. Onze adviseurs kennen de ins en outs van zo’n subsidiedossier. Zij adviseren wat wel en wat niet in zo’n aanvraag past en helpen er voor te zorgen dat een aanvraag correct en duidelijk geformuleerd wordt.

Voorts zijn we ook heel bedreven in partnermatchings. Het Innovatiecentrum is als het ware de navigator binnen het innovatielandschap: we kennen de verschillende kennisinstellingen en andere organisaties die met innovatie vertrouwd zijn en kunnen bedrijven met hen in contact brengen. Zo zorgen we voor een injectie van extra kennis en expertise in het innovatieproces waardoor dat sneller en grondiger zal verlopen.

En tot slot willen wij bedrijven ook wijzen op het belang van innovatie en hen duidelijk maken dat innovatie voor iedereen is weggelegd. Iedereen die een duidelijk idee heeft, kan dat – mits wat hulp – in de praktijk omzetten. Op regelmatige tijdstippen organiseren we infosessies, workshops en zelfs een cursus innovatiemanagement waarin ondernemingen die al een duidelijk idee hebben, getraind worden in het uitvoeren van dat project.“

Kaderstukje 1

Bekijk het interview met Innovatiecentrum Limburg op

 

Surf ook naar www.neemvoorsprong.be en www.madeinlimburg.be

 

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven met innovatieplannen.

Meer weten over onze diensten?
Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.