Nieuws Limburg Bruno Krekels: Limburg kan en moet nog meer innoveren

Bruno Krekels: Limburg kan en moet nog meer innoveren

Bruno Krekels: Limburg kan en moet nog meer innoveren

Innovatiecentrum Limburg vzw helpt bedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Directeur Bruno Krekels verduidelijkt: Rond innovatie is een volledig beleid uitgewerkt. Wij helpen bedrijven door hen attent te maken op de mogelijkheden die er zijn, door hen te begeleiden naar nieuwe partners als ze willen samenwerken,  door de weg te wijzen naar subsidies of door na te gaan hoe het zit met de intellectuele eigendomsrechten van hun innovatieproject. Kortom: het Innovatiecentrum is een klankbord voor bedrijven die vragen hebben over innovatie.

Innoveren is immers belangrijk. De economie evolueert continu. Elke dag komen er nieuwe technologieën bij. Om hun toekomst te verzekeren, ontwikkelen bedrijven nieuwe producten en diensten. En als verschillende bedrijven dat doen, ontstaat een macro-economisch effect dat het voortbestaan van de economie in Limburg, in Vlaanderen garandeert.

De Limburgse bedrijven zijn innovatief. De voorbije weken hebben we 12 Innovatiehelden gepresenteerd om te tonen welke knappe producten in Limburg gemaakt worden. Maar er is nog meer innovatiegroei mogelijk én nodig.

Bedrijven die willen innoveren, raad ik aan gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden. Op Limburgs, Vlaams en Europees niveau zijn er vrij veel middelen beschikbaar voor wie professioneel en gestructureerd wil innoveren. Wij helpen daarbij om die subsidies aan te vragen.

Bedrijven mogen ons zeker contacteren met alle mogelijke vragen rond innovatie, patenten of samenwerking met experten.

Wij helpen u op weg en misschien wordt u de volgende Innovatieheld?

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven met innovatieplannen. Meer weten over onze diensten?
Surf naar www.innovatiecentrum.be of telefoneer naar  011/29 20 96.
Vanavond op TV Limburg in Limburg@Work: een compilatie van de 12 Limburgse Innovatiehelden.  Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.