Nieuws Limburg Bruyninx verkoopt garagegroep helemaal

Bruyninx verkoopt garagegroep helemaal

Bruyninx verkoopt garagegroep helemaal

De leiding van de Limburgse auto- en garagegroep Bruyninx is niet langer in handen van de familie Bruyninx. Ward en Pol Bruyninx, beiden tot voor kort samen CEO van de groep, hebben hun minderheidsaandeel verkocht aan de Antwerpse groep Alcopa, in handen van de familie Moorkens. Ward (61) en Pol Bruyninx (56) verlaten ook de bedrijvengroep. Er wordt een opvolger voor hen gezocht.

BruyninxDaarmee verdwijnt er een familiebedrijf uit Limburg. Hoewel de Groep Bruyninx al voor 80% in handen was van Alcopa (nadat die het aandeel van ING Corporate Investments en LRM hadden overgenomen), werd het de groep nog altijd als een familiebedrijf gerund. Ward en Pol hadden niet alleen een aantal automerken onder elkaar verdeeld, ze stonden ook zelf in voor de financiën en het personeelsbeleid.

“Hoe graag we ook wilden, de 80% terugkopen was geen optie,” zegt Pol Bruyninx. “Ons vertrek zal een nieuwe structuur met zich brengen, maar er is geen sprake van een reorganisatie of schrappen van banen.” Voor Pol en Ward Bruyninx wordt daarmee een belangrijke pagina omgeslagen. Ward zat 40 jaar in de branche, Pol al 29 jaar.

De groep Bruyninx telt ongeveer 250 medewerkers en overkoepelt de vestigingen Bruyninx Garage, Limauto (3), Auto Garden (3), Autobedrijf Bruyninx, Schadebedrijf Bruyninx, Leyssen, Autocenter en Selected Used Cars. De groep verkocht de merken Peugeot, Citroën, Fiat, Kia, Nissan en Jeep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.