wijn2

Bubbels van boven de bar: Corda ontkurkt!

De wijnranken op het schuine dak van de Corda Bar hebben een nieuw topproduct opgeleverd. De mousserende wijn, gemaakt door Ghislain en Jeroen Houben van Domein Helshoven/Jerom Winery, is volgens kenners beter dan een klassieke cava of prosecco. De 250 bedrijven op de Corda Campus mochten dinsdag proeven van het lekkers dat de wijnranken met hun naam erop, hebben voortgebracht.

Het was voor de tweede keer dat er wijnranken in potten op het dak van de Corda Bar werden geplaatst. De eerste oogst leverde een fantastische witte wijn op, die Ch@teau Corda werd gedoopt. Alle bedrijven op de technologiecampus kregen er een fles van. In de omliggende horeca-etablissementen was de wijn van eigen kweek snel uitverkocht.

En dus gingen Ghislain en Jeroen Houben verder met het unieke procédé om wijnranken in potten, met de juiste bemesting en watertoevoer, op het zonnige dak van de Corda Bar te laten groeien. Ook dit jaar bracht deze innovatieve techniek een mooie oogst op. “Maar: door het mindere weer waren de druiven minder zoet dan de eerste keer”, vertelt Ghislain Houben. “Daarom hebben we er een mousserende wijn van gemaakt. Daarin komen de zuren perfect tot hun recht.” En dat is ook wat kenners zeggen die het product al geproefd hebben. “Beter dan klassieke mousserende wijnen als prosecco of cava”, zo klinkt het. Letterlijk.

Raf Degens, directeur van Corda Campus, is fier op de oogst. “Dat we hier op het dak van deze bedrijfsgebouwen zo’n mooi product kunnen maken, is een goed voorbeeld van hoe innovatie en ondernemerschap voor een unieke beleving kunnen zorgen. De vele nationale en internationale bezoekers van onze campus zijn telkens danig onder de indruk van dit project. Daarmee zetten we Corda Campus op de kaart als vooruitstrevende bedrijvencommunity.”