Nieuws Limburg Budé bouwt EK-containerdorp voor de VRT

Budé bouwt EK-containerdorp voor de VRT

Budé bouwt EK-containerdorp voor de VRT

Budé Containerbouw uit Dilsen-Stokkem heeft van de openbare omroep VRT de opdracht gekregen om een dorp te bouwen dat de uitzendingen van het EK-voetbal moet faciliteren. Pal onder de VRT-toren in Brussel komen maar liefst 35 units, die 600 m² aan studio- en redactieruimte opleveren.

Al een week is Budé aan de slag aan de Reyerslaan in Brussel. “Wij zijn als winnaar uit een openbare aanbesteding gekomen”, zegt een trotse projectmanager Guy Vanstraelen. “Dat de VRT tijdens het WK een goede ervaring met ons heeft opgebouwd, speelde zeker in ons voordeel.” Het EK-dorp zal nagenoeg identiek zijn met dat van het WK in Rusland. “Het gaat om een constructie van drie containers hoog, volledig overdekt. Er is plaats is voor een tv-studio, een radiostudio en de online redactie van Sporza. Dankzij de vele schuiframen en glaspartijen blijft de open en transparante look behouden.”

Flexibel
De tv-kijkers kunnen het dorp aanschouwen tijdens de live-uitzendingen. Door de coronacrisis zijn er wel enkele aanpassingen aangebracht. Zo zal de VRT noodgedwongen vanaf de aftrap op 11 juni, minder publiek kunnen uitnodigen en vooral met bubbels werken. Voor Budé Containerbouw heeft dat echter geen gevolgen. “Doel is om tegen 21 mei te finishen. Tegen dan zijn de geschakelde containers en onze ‘showcases’ of glazen units opgesteld rond een binnenkoer van 12 op 12 meter. Dankzij onze modulaire bouwmethode kunnen we snel en flexibel schakelen. Uiteraard zijn wij er weer heel trots op en op deze manier de mogelijkheden van ons producten kunnen tonen”, besluit een tevreden Guy Vanstraelen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Steve A. 2021-05-11 08:47:39

Proficiat Guy en het ganse team, indien je (transparante) zeildoeken nodig hebt, laat maar weten .grSteve Aerts Carpro.

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.