Nieuws Limburg Budgetslager op een zucht van overname

Budgetslager op een zucht van overname

Budgetslager op een zucht van overname

De Group GL van Ghislain Lenaers is momenteel bezig met onderhandelingen omtrent de verkoop van de beenhouwerijketen Budgetslager. Dat heeft Lenaers maandag bevestigd. Hij verwacht dat de onderhandelingen tegen het eind van deze maand zullen afgerond zijn. Meer wil de ondernemer er voorlopig nog niet over kwijt. Hij wil ook nog niet zeggen wie de kandidaat-overnemer is. “Ik wil de onderhandelingen niet dwarsbomen,” zegt hij.

budgetslagerDe keten Budgetslager ontstond in 1983 met een eerste vestiging in Genk. Intussen zijn dat 47 slagerijen, waarvan het overgrote deel in Limburg, gelegen naast een Aldi-winkel. Dat heeft te maken met het feit de Group GL voor Aldi destijds de winkels bouwde. Budgetslagers heeft zowat 400 werknemers (allemaal bedienden) en haalt een omzet van 43 miljoen euro.

Het is ook niet duidelijk of de verkoop ook betrekking heeft op het vastgoed van Budgetslager. Vastgoed is immers de kernactiviteit van de groep GL. Die bezit ook ander retailvastgoed en hotels. GL heeft ook projecten in Frankrijk, Spanje, Hongarije en Moldavië. De totale vastgoedportefeuille zou tussen de 600 en 800 miljoen euro bedragen.

DC/Belga

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.