Nieuws Limburg Buitenlanders knielen voor knie-specialist

Buitenlanders knielen voor knie-specialist

Buitenlanders knielen voor knie-specialist

De gekende revalidatiewetenschapper en kinesitherapeut Bart Dingenen wordt mede-vennoot bij Motion to Balance, de multidisciplinaire groepspraktijk voor osteopathie en kinesitherapie van zaakvoerders Gert Vandeurzen en Bart Billiet. Daarmee krijgt de Genkse onderneming er een vermaard professional bij. Eens corona het toelaat, zal Dingenen regelmatig in het buitenland vertoeven, waar hij een veelgevraagd docent is voor de revalidatie van knieletsels.

Bart Dingenen promoveerde in 2015 tot Doctor in de Kinesitherapie aan de KU Leuven. Sindsdien is hij zelfstandig kinesitherapeut bij Motion to Balance in Genk, waar hij één van de mede-vennoten zal worden. In deze Genkse praktijk komen heel wat sporters en topsporters revalideren, zelfs uit het buitenland. Daarnaast is Dingenen als docent verbonden aan de Universiteit Hasselt.

“De laatste jaren heb ik vrij veel gepubliceerd in internationale vakliteratuur, vooral over de revalidatie van sporters met knieletsels”, zegt hij. “De combinatie van mijn wetenschappelijk en klinisch werk heeft me een internationale bekendheid in mijn vakdomein opgeleverd, waardoor ik nu wereldwijd als consultant gevraagd wordt om cursussen en bijscholingen te geven. Dit jaar staan bijvoorbeeld nog Chili, Qatar, Nederland en Frankrijk op het programma, uiteraard als corona de verplaatsingen mogelijk maakt.

Bart Dingenen maakte ook een online cursus over zijn aanpak, die wereldwijd wordt geconsulteerd. “Het volledige pakket neemt ongeveer 40 lesuren in beslag, dus is het best een lijvig werkstuk. In coronatijden is het meer dan een goed alternatief voor de bijscholingen ter plaatse.”

Daarnaast heeft de kinesitherapeut en docent nog het platform SpoMex opgericht samen met de artsen Stijn Indeherberge en Leonie Geukens. “Hier bieden we webinars van diverse medische vakspecialisten aan, gericht op sportprofessionals zoals kinesitherapeuten en sportartsen. Het is de bedoeling om op deze manier alle nieuwigheden op vlak van sportgeneeskunde op een wetenschappelijk hoogstaande manier tot bij het doelpubliek te krijgen”, aldus nog Bart Dingenen.

Daarmee is nogmaals het bewijs geleverd dat wetenschap, academische expertise en ondernemerschap perfect hand in hand kunnen gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.