Buitenlanders willen onze wielerkledij

De producent van wielerkleding Bio-Racer uit Tessenderlo kwam enkele weken geleden nog in het nieuws met de overname van het Nederlandse Hunter, een specialist in schaatskledij. Uit de zopas gepubliceerde jaarcijfers blijkt dat de buitenlandse expansiedrang het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. De omzet steeg van 9,1 naar 10,2 miljoen euro. Het verlies van 139.000 euro (30/6/2009) werd omgebogen in een winst van 211.000 euro.

"Het verbeterde resultaat is het gevolg van toegepaste investeringsstrategie om ons commerciële netwerk verder te ontplooien," zegt gedelegeerd bestuurder Raymond Vanstraelen. "Dit leidde tot een sterk verhoogde verkoop en een uitbreiding naar nieuwe markten, zoals Frankrijk en Duitsland. We verwachten dat deze positieve trend zich ook in het volgende boekjaar zal verderzetten."

Bio-Racer houdt ervan om deuren te openen door ex-wielrenners in te schakelen voor het commerciële werk. Gerrit De Vries, Geert Van Bondt en Koen Vekemans zijn slechts enkele namen, alsook voormalig top-triatleet Didier Volckaert.