Nieuws Limburg Buitenlandse investeerders laten Limburg vaker links liggen

Buitenlandse investeerders laten Limburg vaker links liggen

Buitenlandse investeerders laten Limburg vaker links liggen

België verdwijnt meer en meer van de radar als interessante locatie voor buitenlandse investeerders. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Ernst & Young. Limburg deelt in de malaise.

In 2011 wisten we in ons land 153 buitenlandse investeringsprojecten aan te trekken. Dat is een daling met 4 procent. Ons land staat daarmee, net als het jaar daarvoor, op plaats zes van interessante investeringslocaties. Voor het eerst moet België wel Nederland laten voorgaan. De daling in deze regio gaat tegen de Europese trend in. Bovendien brengen die investeringen minder jobs mee: 3.599 of 10 procent minder dan in 2010. “De kwaliteit van de investeringen daalt,” stelt Herwig Joosten van Ernst & Young. “Er zijn minder buitenlandse investeringen in arbeidsintensieve sectoren als productie en logistiek, en meer in sales en marketing, die veel minder jobs meerbrengen.”

Vlaanderen valt terug van 108 naar 74 buitenlandse investeringen, Wallonië kent een stijging van 31 naar 39, Brussel een verdubbeling naar 40. Ook Limburg doet het minder goed. Van de 13 investeringen in 2010, liep het een jaar later terug naar 5. “Een verontrustende vaststelling,” vindt professor Leo Sleuwaegen (Vlerick). “Nieuwe buitenlandse investeringen zijn nodig, maar daar moet je wel op de buitenlandse radar zitten,” aldus Sleuwaegen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.