Nieuws Limburg Bunker tegen brandende batterijen in Berings bedrijf

Bunker tegen brandende batterijen in Berings bedrijf

Bunker tegen brandende batterijen in Berings bedrijf

Recyclagebedrijf Out Of Use in Beringen heeft een meerjarencontract afgesloten voor het inzamelen en recycleren van batterijen uit elektrische wagens. Omdat sommige van die batterijen erg gevaarlijk zijn, heeft het bedrijf een container gebouwd die bestand is tegen ontploffingen en brand.

Febelauto, een organisatie die erkend is voor het beheer van afgedankte voertuigen, heeft het contract voor de ontmanteling van de e-batterijen toegewezen aan Out of Use. Het houdt in dat de firma uit Beringen bij de garages van 42 automerken zal langsgaan om de afgedankte batterijen op te halen. Die worden vervolgens in Beringen gestockeerd, klaargemaakt voor hergebruik of ontmanteld.

“De zogenaamd niet-transportveilige of kritische batterijen zijn erg brandgevaarlijk”, verduidelijkt Mark Adriaenssens, zaakvoerder van Out Of Use. “Daarom halen we ze op in speciale containers, gevuld met brandwerend materiaal. We stockeren ze tijdelijk in een speciaal voor dit doel gebouwde container met overdrukventielen, redundante blusapparatuur en bluswateropvang. Daarna worden ze bewaard voor hergebruik of vervoerd naar bedrijven die ze omzetten naar secundaire grondstoffen.”
 
Out of Use heeft momenteel alle vergunningen voor deze gevaarlijke klus op zak. Zoals dat hoort, werden ook de buren gerustgesteld.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.