Nieuws Limburg Bureau voor expats investeert 1,7 miljoen in Achel

Bureau voor expats investeert 1,7 miljoen in Achel

Bureau voor expats investeert 1,7 miljoen in Achel

Steeds meer mensen laten hun hebben en houden in de steek om in het buitenland een stapje hoger in hun carrière te zetten. De zogenaamde ‘expats’ worden in hun nieuwe thuisland van a tot z geholpen door firma’s als Box² uit Hamont-Achel. “We begeleiden zowel de expats als de bedrijven die hen tewerkstellen op bijvoorbeeld juridische en fiscaal vlak,” zegt zaakvoerder Dennis van Proosdij. “Maar uiteraard ook heel praktische dingen, zoals taallessen voor de kinderen of de zoektocht naar een woonst. We doen dit uiteraard over de hele wereld.”

Van Proosdij is heel succesvol in deze business. “We stellen momenteel 25 mensen tewerk, maar gaan nu een pand bouwen dat het dubbele van werknemers kan huisvesten,” vertelt hij. “We zijn dus best ambitieus. De verhuizing is gepland voor september 2012. Met het hele bouwproject is toch een investering gemoeid van zo’n 1,7 miljoen euro.” Dat Box² dit vanuit Achel doet is geen toeval. “Ik woon al een hele tijd in België, en dat bevalt me best,” aldus de zaakvoerder van Nederlandse origine. “Belgisch Limburg is een heel centrale plek in Europa, en zo de ideale uitvalsbasis voor wereldwijde contacten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.