Nieuws Limburg Bureaucratie verhindert export bij KMO's

Bureaucratie verhindert export bij KMO's

Bureaucratie verhindert export bij KMO's

Een gebrek aan tijd, mankracht en exportvaardigheden, maar ook de grote papiermolen, zijn de belangrijkste hinderpalen voor Limburgse KMO’s om te exporteren. Dat blijkt uit een onderzoek van Unizo-Limburg. Ook taal- en cultuurverschillen, het vinden van lokale partners en beperkte financiële middelen houden hen tegen om de grenzen over te steken. De enquête wijst bovendien uit dat het agentschap Flanders Investment & Trade (FIT), dat ondernemingen bijstaat om te exporteren, nog veel te weinig gekend is.

“Er liggen nochtans heel wat opportuniteiten in het internationaal zakendoen voor de Limburgse KMO’s,” zegt gedeputeerde van Economie Marc Vandeput, die bedrijven wil aanmoedigen om de hinderpalen voor de export uit de weg te ruimen. Samen met Unizo-Limburg gaat hij daarom de Export Awards uitreiken, waarbij mooie voorbeelden van geslaagde uitvoerbedrijven in de kijker worden geplaatst.

“KMO’s moeten meer internationaal gaan werken en denken,” zei Joël Stockmans bij de voorstelling van initiatief voor deze Export Awards. “Door de besten voor hun prestaties te bekronen, zullen zij anderen inspireren om ook te internationaliseren”.

Om mee te dingen naar deze prijzen, is het nog tot 1 november mogelijk om in te schrijven via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.