Nieuws Limburg Burgemeester Alken doet ook zakelijke overname

Burgemeester Alken doet ook zakelijke overname

Burgemeester Alken doet ook zakelijke overname

Marc Penxten van het transportbedrijf Group Penxten Transport Solutions in Alken heeft niet alleen de burgemeesterssjerp in zijn gemeente overgenomen, maar zich ook op zakelijk vlak extra werk op de hals gehaald. Penxten heeft in Vlierzele immers een deel van het transportbedrijf De Dijcker ingelijfd. Deze grote vervoersmaatschappij met 250 personeelsleden was in financiële moeilijkheden geraakt en werd daarom per onderdeel aan diverse belangstellenden verkocht. Penxten Transport Solutions nam een tiental mensen en hun voertuigen over. “Het is de bedoeling dat deze werknemers vanuit hun woonplaats met een kipvoertuig vertrekken en vooral in Wallonië ladingen gaan ophalen,” aldus Marc Penxten. “Daardoor kunnen we vaker vermijden om zonder vracht te moeten rondrijden en optimaliseren we dus onze logistieke planning.”

Hoewel het nieuws al van eind september dateert, wou Penxten er nog niet eerder mee naar buiten komen. “Dan zou ik het verwijt krijgen om via mijn bedrijf media-aandacht te zoeken voor de gemeenteraadsverkiezingen, en dat wou ik absoluut vermijden,” aldus de nieuwe burgervader van Alken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.