Nieuws Limburg Buurman helpt om champignons te zoeken

Buurman helpt om champignons te zoeken

Buurman helpt om champignons te zoeken

Stams IT, een softwarebedrijf dat gevestigd is in Kinrooi, heeft een specifieke toepassing gemaakt voor kwekers en verdelers van champignons. Zoals Pleunis Biochamp, een teler van exotische champignons die ook bij incubator Agropolis in Kinrooi is gevestigd.

Pleunis Biochamp teelt op biologische wijze, exotische paddenstoelen die verdeeld worden over België en Nederland. Met een nieuw track & tracesysteem wil het bedrijf in een oogopslag een verkocht product kunnen traceren tot aan de oorsprong. Dit systeem is van belang en zelfs een verplichting om de voedselveiligheid en biogarantie te waarborgen.

Voor de realisatie van de toepassing gingen de kwekers te rade bij Stams IT, een bedrijf dat ook bij Agropolis een onderkomen heeft. De samenwerking mondde uit in een systeem dat het hele proces opvolgt, van de aankoop van de substraten, over het transport, tot de verkoop. Stams IT wil de op maat gemaakte software, samen met Pleunis Biochamp, op de markt brengen voor andere geïnteresseerden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.