Nieuws Limburg Buurman, wat doe je nu? Een jonge Wijerse blonde?!

Buurman, wat doe je nu? Een jonge Wijerse blonde?!

Buurman, wat doe je nu? Een jonge Wijerse blonde?!

Tom’s Brouwerij, een craftbrouwerij uit Wijer (Nieuwerkerken) is op 2 jaar tijd al aan het achtste bier toe. Een mooie prestatie van Tom Kaelen, die destijds zijn eerste biertje brouwde met behulp van zijn buurman, de 75-jarige Ben.

Tom Kaelen ging 2 jaar geleden van start met zijn brouwerij-activiteiten. De liefde en passie voor het ambacht kreeg hij van Ben, zijn buurman, vriend en brouwmeester. Samen maakten ze de Wijerse blonde, een stevige bitterzoete tripel waarmee Tom’s Brouwerij begon én nog steeds hun populairste bier is….

Intussen zijn Tom Kaelen en Caroline Windmolders, die erbij is gekomen, al aan het achtste bier toe. Dat krijgt de naam N8, een mogelijke verwijzing naar Nieuwerkerken 8 of de 8% alcohol die het bier bevat.

Opvallend is dat het duo zweert bij ecologische productiemethodes. De grondstoffen die ze gebruiken zijn zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Heel wat fruit komt uit eigen tuin. En ook aan groene energievoorzieningen is gedacht. Er werden zopas nog extra zonnepanelen en 2 thuisbatterijen geplaatst, waarmee zowel de privéwoning als de brouwerij worden voorzien van groene energie.

Tom’s Brouwerij opent ook het hele jaar door de deuren voor proeverijen en een korte rondleiding. In de zomer wordt er een gezellige bar ingericht, met taartjes van eigen kweek… “Wat velen nog niet weten is dat we buiten onze ambachtelijke speciaalbieren, hier ook cider en limoncello maken”, aldus de zaakvoerder. “En voor de toekomst staan er nog heel wat kleine en grote projecten op stapel. Nog vele uitdagingen, dus!” Schol!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.