Nieuws Limburg Buyse in faling, investeringen Zolder afgeblazen

Buyse in faling, investeringen Zolder afgeblazen

Buyse in faling, investeringen Zolder afgeblazen

De rechtbank van Koophandel in Leuven heeft het bedrijf Immofamco van Bruno Buyse failliet verklaard. Immofamco is eigenaar van een aantal gebouwen en gronden op de mijnsite van Zolder, en had heel wat plannen om daar forse investeringen te doen. Alle aanvragen voor vergunningen die de vennootschap deed, botsten echter op een njet van het schepencollege. Officieel omwille van diverse redenen, officieus omwille van de hevige politieke vete tussen Buyse en zijn voormalige N-VA-partijgenoten, met name burgemeester Mario Borremans en schepen van Ruimtelijke Ordening Lode Schops (die nu als onafhankelijken zetelen).

bruno buyse“Het is genoegzaam geweten wat de achtergronden van dit faillissement zijn,” aldus Bruno Buyse. “Wij betreuren dat we onze doelstelling van herbestemming van het mijnpatrimonium en de realisatie van 100 arbeidsplaatsen niet hebben kunnen waarmaken. We betreuren eveneens dat de 150 manjaar werk, die de renovatie opleverde voor hoofdzakelijk lokale en Limburgse aannemers, niet kan doorgaan,” aldus Buyse, die eraan toevoegt dat het het faillissement hem persoonlijk zwaar raakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.