Nieuws Limburg Calculus houdt Tomorrowland in de (ijle) lucht

Calculus houdt Tomorrowland in de (ijle) lucht

Calculus houdt Tomorrowland in de (ijle) lucht

Duizenden skiënde feestvierders dansen momenteel in het Franse Alpe d’Huez op de beats die de dj’s van Tomorrowland Winter er door het sneeuwlandschap blazen. Het Zutendaalse bedrijf Calculus is ter plaatse om alle technische infrastructuur zoals elektriciteitsvoorzieningen, waterleidingen, koel- en verwarmingsinstallaties en weerstations zorgvuldig te monitoren en veilig te houden.

Een evenement op 2.000 meter hoogte, in winterse weersomstandigheden, is op technisch en logistiek vlak een heuse uitdaging. “Met verhoogde kans op risico’s”, zegt Rob van Dun, zaakvoerder van Calculus, dat op dit moment achter de schermen meehelpt om al deze risico’s te monitoren en te bewaken. Zo checken de Limburgers de prestaties van alle generatoren met aangepaste brandstoffen, het aangelegde energienetwerk, het waternetwerk op bevriezen van leidingen, het aangesloten pompnetwerk en sturingen voor de facilitaire voorzieningen, prestaties van koelcontainers en het voorkomen van bevriezen van eten en drinken. Tot slot staan er lokale weerstations die de weerdeskundige informeert over de klimaatomstandigheden ter plaatse. “Door alles van dichtbij te monitoren, blijft het festival op de hoogte van alle technische factoren, en kan het evenement in alle veiligheid doorgaan”, aldus van Dun.

Deze opdracht is geen unicum voor Calculus. “We merken vanuit de eventsector en toeleveranciers een belangrijke trend op”, zegt de zaakvoerder. “De interesse voor volledig sitemanagement en assetmonitoring neemt toe. Niet alleen omdat het extra veiligheidsgaranties en inzichten geeft, maar ook omdat het de efficiëntie van de installaties en diensten verhoogt.”

Calculus gaat bijgevolg een drukke zomer tegemoet, met boekingen voor festivals, grote sportwedstrijden en andere events. “Dat maakt van 2019 nu al een boeiend en uitdagend jaar”, besluit Rob van Dun.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.