Nieuws Limburg Callcenter met 2.000 nieuwe jobs naar Genk?

Callcenter met 2.000 nieuwe jobs naar Genk?

Callcenter met 2.000 nieuwe jobs naar Genk?

Locate in Limburg, de organisatie die instaat voor het aantrekken van buitenlandse bedrijven om het vertrek van Ford Genk op te vangen, heeft op korte termijn enkele honderden, en binnen 2 tot 3 jaar, zelfs duizenden nieuwe banen in het vizier. Topman Rudi Weekers zei dinsdag bij TV Limburg dat er bij de potentiële kandidaten zelfs een onderneming is die ineens 2.000 banen zou kunnen scheppen.

rudi weekersNu de bodem van de laatste auto bij Ford Genk is gemaakt, wordt steeds luider de vraag gesteld naar de alternatieven die qua werkgelegenheid voorhanden zijn. Rudi Weekers van Locate in Limburg, de vereniging die het aantrekken van buitenlandse investeerders als opdracht heeft, maakt zich sterk dat er op korte termijn 7 nieuwe bedrijven in Limburg kunnen aangekondigd worden. In de studio van TV Limburg zei hij dat hier enkele honderden banen mee gemoeid zijn. Weekers vertelde eveneens dat er in de afgelopen maanden 150 kandidaat-investeerders zijn benaderd om zich in Limburg te vestigen. Daarvan zouden 90 dossiers daadwerkelijk potentieel bieden. In totaal moeten zij 2.000 tot 3.000 jobs naar de provincie brengen op een termijn van 2 tot 3 jaar. Maar het kan nog sneller gaan. Tussen de gagadigden zit volgens Weekers ook 1 onderneming die ineens 2.000 banen zou kunnen scheppen. Het gaat om een bedrijf dat actief is in de telemarketing. Andere bedrijven die zich mogelijk in Limburg gaan vestigen, komen uit sectoren als de logistiek, gezondheidszorg en duurzame energie, aldus nog Weekers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.