Nieuws Limburg Callcenter zkt. enthousiaste werknemers

Callcenter zkt. enthousiaste werknemers

Callcenter zkt. enthousiaste werknemers

Met een uniek opleidingsprogramma van 10 dagen zullen Limburgse jongeren worden klaargestoomd voor een job als ‘contact center agent’. Ze mogen ook een kijkje gaan nemen in de callcenters om zo de vooroordelen over de job weg te werken. Ze gaan ook ‘speed-daten’ met de werkgevers om snel een contract te kunnen tekenen.

Met subsidies van het Limburgse provinciebestuur gaan uitzendbedrijf Z-Staffing uit Beringen, de VDAB en 4 contact centers (Callexcell in Sint-Truiden, Offitel in Genk, Target Power in Herstal en het callcenter van Carglass in Hasselt) een intensieve promotiecampagne en unieke opleiding organiseren om jongeren op korte termijn op te leiden tot ‘contact center agent’. De reden is dat ondanks de 400 vacatures die de VDAB momenteel voor deze functie beschikbaar heeft, er vooroordelen zijn die de kandidaten weerhouden om te solliciteren als ‘contact center agent’. Met een plaatsbezoek aan de callcenters, kennismaking met de medewerkers en persoonlijke gesprekken met de zaakvoerders, worden insinuaties de kop ingedrukt als zou de job te eentonig, te flexibel of te commercieel zijn.

Er wordt gemikt op 18 tot 25-jarigen die na de tiendaagse opleiding (die start in september) snel kunnen doorgroeien naar een vaste job op lange termijn. “De trainingen die we aanbieden gaan over communicatie aan de telefoon, omgaan met klanten, verkoopstechnieken en serviceverlening”, zegt Pascal Meuris, General Manager van Z-Staffing. “Op heel korte termijn leren de jongeren zo de kneepjes van het vak en kunnen ze zelf in de praktijk ervaren dat deze jobs echt wel de moeite waard zijn. Het is heel afwisselend, met veel sociaal contact en een goede verstandhouding met de collega’s.”

“Goede hoop”
Gedeputeerde van Economie Marc Vandeput, die zo’n 700.000 euro vrijmaakt voor het invullen van knelpuntberoepen door jongeren, looft dit initiatief van Z-Staffing, de VDAB en de 4 contact centers. “Door op een gerichte manier de opleidingen te organiseren, zullen de jonge werkzoekenden sneller naar de reguliere arbeidsmarkt kunnen doorstromen”, zegt hij. “Vandaar de goede hoop om tientallen vacatures op korte termijn te kunnen invullen.”

Meer info over de data van de infosessies en de start van de cursussen op de website www.leghetuit.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.