Nieuws Limburg Camba vecht met Infrax over stroomcabine

Camba vecht met Infrax over stroomcabine

Camba vecht met Infrax over stroomcabine

Het op zich nobele voornemen van ramen- en deurenleverancier Camba uit Genk om zonnepanelen te plaatsen, is 2 jaar na die beslissing op een halve nachtmerrie uitgedraaid. “We zijn zowat 2 jaar geleden ingegaan op het voorstel van de Stad Genk om via een gespecialiseerd bedrijf 4000 m2 dakoppervlakte te verhuren om zonnepanelen te plaatsen,” begint Leon Caelen van Camba het verhaal. “Eind vorig jaar werden de zonnepanelen aangebracht en geplaatst. Maar bij de aansluiting hiervan ging het helemaal mis. Dit kan immers pas gebeuren als Infrax een groenestroom-meter heeft geplaatst. Maar voor die meter moest de stroomcabine voldoende veilig zijn. Die cabine staat voor onze deur, en is eigendom van Infrax zelf. Maar… Infrax keurde zijn eigen cabine af, op basis van veiligheidsnormen die pas in 2013 van kracht zullen worden. Dit kwamen we te weten nadat de panelen dus al lang op ons dak lagen en de plaatsing van de groenestroom-meter ook al op voorhand werd betaald.”

Camba kreeg in eerste instantie van Infrax te horen dat het zelf voor een nieuwe stroomcabine moet zorgen, voor de kostprijs van 50.000 euro. “Die eis heeft men nu laten vallen als we beloven om in 2013 zelf een nieuwe cabine te plaatsen,” aldus nog Caelen. “En ook alle andere bedrijven in de straat zouden een eigen cabine moeten zetten, terwijl die nu allemaal via die van Infrax voor onze deur worden beleverd… Gewoon hallucinant, want intussen hebben we nog altijd geen aansluiting…”

Bij Infrax was de tijd te kort om bij de juiste betrokkenen navraag te doen rond het dossier. Volgende week voegen we graag hun versie van de feiten aan dit artikel toe.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.