Nieuws Limburg Carrefour op kruispunt: meer dan 1200 man eruit

Carrefour op kruispunt: meer dan 1200 man eruit

Carrefour op kruispunt: meer dan 1200 man eruit

In een persbericht laat Carrefour weten dat er zo’n 1.233 medewerkers getroffen worden door een grote herstructurering. Er zullen onder meer 2 hypermarkten onherroepelijk dicht gaan, waaronder die in Genk. Daarmee staan er 80 jobs op de tocht.

Carrefour wil naar eigen zeggen meer inzetten op e-commerce, bioproducten, huismerken en verse voeding. Het verleggen van de focus noopt hen tot ingrijpen, lees: besparen op kosten. Zo worden er een aantal hypermarkten (Grote GB’s) omgevormd tot kleinere supermarkten (Carrefour Market of Carrefour Express). In meer dan 40 (waaronder de 2 van Hasselt) worden er ‘efficiĆ«ntiemaatregelen’ genomen. Dat levert het grootste banenverlies op. Daarnaast zijn er ook 2 die helemaal op slot gaan: die in Angleur en die in Genk. De vestiging in de Shopping 1 stelt zo’n 80 mensen te werk en is al vele jaren verlieslatend. De onderhandelingen over een sociaal plan worden eerstdaags opgestart.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.