Nieuws Limburg Carrefour opent rayon met producten “Made in Limburg”

Carrefour opent rayon met producten “Made in Limburg”

Carrefour opent rayon met producten “Made in Limburg”

Als antwoord op de vraag van de consument naar kwalitatieve producten van eigen bodem, heeft supermarktketen Carrefour zopas een afdeling geopend waar alleen streekproducten te vinden zijn uit een straal van 40 kilometer rondom Hasselt. Ook het Limburgse provinciebestuur steunt het initiatief om eigen hoeve- en streekproducten een extra forum te bieden in de belangrijke retailkanalen.

inge moors carrefour“De groeiende vraag naar producten uit eigen streek is een tendens die we niet zomaar kunnen en mogen negeren,” vindt gedeputeerde van Landbouw, Inge Moors (links op de foto). “Versheid en kwaliteit van voedingswaren primeren alsmaar meer in het koopgedrag van de consument. De consument beseft ook steeds meer dat hoeve- en streekproducten goed zijn voor de lokale economie, voor lokale tewerkstelling, of zorgen voor een extra inkomen voor de buurman-boer. De korte-ketenverkoop en het aantal hoevewinkeltjes zijn de laatste jaren dan ook zienderogen toegenomen. In Limburg alleen al laten meer dan 100 producenten ons proeven van dat rijke, ambachtelijke pallet aan smaken.”

De samenwerking met Carrefour is daarbij belangrijk. “Hierdoor worden de lokale producten naar een hoger niveau getild,” aldus Moors. “Ze komen als ware onder de kerktoren uit en verleggen hun terrein.”

Welke producenten Made in Limburg vind je tegenwoordig in de Carrefour van Kuringen? Bronsgroen Zoet Brouwerij Zonderik (pralines, likeur, bieren, worstjes,…), Brouwerij Den Toetelèr (bieren), Blueberry Fields (confituren, sappen, thee,… op basis van bosbessen), Saptap (Natuursappen op basis van appel), Maes Koffie, Brouwerij Montaigue (bieren), Tumulus Bier, Ter Dolen Bier, Herkenrode (bieren), Jessenhofke (bieren), Maalderij Vangansewinkel (boekweitmeel), Bink Brouwerij, De Wroeter Dagcentrum (koekjes, confituren,…), De Jambrouwerij, Bessenplantage Schrijnwerkers, Den Boogerd (fruitsappen, walnootolieën), Holle Bolle (pralines), Sahara Kempische Mosterd, LaCress (bier), Arvum (bier), Loonse Stroop/Gebroeders Bleus (siropen), Keukenkoets (confituren), Nonneke Bier, PIPO-sappen en Sint-Jozef (bieren).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.