Nieuws Limburg Cavale in Diepenbeek dan toch failliet

Cavale in Diepenbeek dan toch failliet

Cavale in Diepenbeek dan toch failliet

Na veel vijven en zessen heeft de rechtbank van koophandel in Hasselt het bedrijf Cavale in Diepenbeek failliet verklaard. Daardoor verliezen 70 mensen hun job.

Begin mei verkreeg het staalverwerkend bedrijf nog opschorting van betaling tot na de zomer. Voordien werd de bescherming al eens opgeheven omdat een akkoord met de schuldeisers in de maak leek. De overnamegesprekken liepen echter spaak.

Het bedrijf werd in 1989 opgericht en maakte snel naam in de wereld van metaalwerken. Door de economische crisis raakte het bedrijf in problemen. Twee jaar geleden werd nog fors geïnvesteerd in een nieuwe fabriek. Donderdag werd het faillissement uitgesproken en vrijdag werden de 70 personeelsleden ingelicht.

Volgens Luc Renier, één van de curatoren, beschikt het bedrijf over een unieke technologie, maar is het nog te vroeg om over een eventuele overname te spreken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.