Nieuws Limburg Cegeka helpt politie om fraudeurs te klissen

Cegeka helpt politie om fraudeurs te klissen

Cegeka helpt politie om fraudeurs te klissen

Het Hasseltse IT-bedrijf Cegeka heeft een toepassing klaar om financiële, fiscale en sociale fraude beter te bestrijden. Speciaal voor banken, verzekeringsmaatschappijen, overheidsdiensten en politiediensten kan Cegeka software installeren die heel snel databanken met elkaar kan linken en er de verdachte gegevens uit kan filteren. Bovendien worden de niet-evidente verbanden die de computer legt, visueel ondersteund door krachtige grafische tools en sociale netwerkanalyses.

fraude politie CegekaCegeka maakt als basis van deze dienstverlening gebruik van de IBM Intelligent Investigation Manager, en voegt er net zoals partner DataExpert, een eigen expertise aan toe. Zo kan de toepassing van IBM eenvoudig communiceren met websites, ERP-pakketten, CRM-systemen en op maat geschreven software.

“We zijn ervan overtuigd dat er vraag is naar efficiënte fraudebestrijding en preventie,” zegt Peter Ryckaert, Director bij Cegeka. “Steeds meer organisaties verliezen immers inkomsten door fraude. Veel organisaties hebben wel een tool om gegevensbronnen te bundelen en er onderlinge relaties in terug te vinden, maar een volledige oplossing om het volledige fraudeonderzoek te beheren, ontbreekt. Net daar willen wij het verschil maken door onze expertise te bundelen.”

De wereldwijde fraude wordt geraamd op 5% van de omzet voor organisaties in de financiële sector. Voor België alleen raamt men het bedrag van de verzekeringsfraude op 250 miljoen euro per jaar. De jaarlijkse kosten in Nederland bedragen zo’n 2 miljard euro voor faillissementfraude, 1 miljard voor verzekeringsfraude en 2/3 miljard voor zorgfraude. Dit terwijl de pakkans maximaal 2% is…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.