Nieuws Limburg Cegeka koopt beursgenoteerde collega voor 24 miljoen

Cegeka koopt beursgenoteerde collega voor 24 miljoen

Cegeka koopt beursgenoteerde collega voor 24 miljoen

Cegeka, de ICT-groep uit Hasselt, heeft voor 24 miljoen euro de aandelen overgenomen van Brain Force Software. Dit is een beursgenoteerd softwarehuis met hoofdkantoor in Wenen, en vestigingen in Duitsland, Italië, Tsjechië, Slovakije en Nederland. Door de transactie krijgt Cegeka er 800 werknemers bij, waardoor het totaal nu de 3.000 overschrijdt.

Beide bedrijven zijn erg complementair, aangezien ze allebei een dienstverlener zijn die organisaties ondersteunt bij het optimaliseren van hun ICT. Met diverse vestigingen in Europa zijn ze ook geografisch aanvullend. Cegeka haalt vandaag met 2.300 medewerkers een omzet van 240 miljoen, Brain Force boekte 90 miljoen met een team van 800 mensen.

brain force nederlandOmdat de aandeelhouders van de overkoepelende holding bij Brain Force de transactie nog moeten goedkeuren, zal de overname pas eind dit jaar gefinaliseerd zijn. De ondertekening van de verkoopovereenkomst, waarbij Cegeka zo’n 24 miljoen euro betaalt voor 100 procent van de aandelen in Brain Force Software, is donderdag wel al ondertekend.

André Knaepen, ceo en bestuursvoorzitter van de Limburgse IT-groep, is blij met de aanwinst: “Deze overeenkomst is alweer een belangrijke stap in het toekomstige groeipad van ons bedrijf. Onze toekomst situeert zich meer en meer op Europees niveau. Brain Force is een geweldig bedrijf met getalenteerde medewerkers en waardevolle klanten. Het is geografisch gezien complementair met Cegeka en heeft een gelijkaardige no-nonsense cultuur.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.