Nieuws Limburg Cegeka nadert drie kwart miljard

Cegeka nadert drie kwart miljard

Cegeka nadert drie kwart miljard

De Limburgse IT-groep Cegeka groeit opnieuw sterk. De resultaten voor 2021 die zopas werden bekendgemaakt, geven een geconsolideerde omzet aan van 744 miljoen euro. Dat is een stijging van 16%. De winst steeg met 20% tot 66,4 miljoen. “Het was een jaar van voortdurende groei, innovatie en investeringen voor Cegeka”, aldus bestuursvoorzitter André Knaepen. “De knappe financiële cijfers zijn de kers op de taart van het 30-jarige bestaan.”

“2021 was net zoals 2020 een uitdagend jaar”, stelt Knaepen. “COVID-19 had een grote impact op de zorgsector, de wereldwijde economie en de manier van werken voor veel bedrijven. Het waren -en zijn gezien de oorlog in Oekraïne- onzekere tijden. Ondanks de instabiele situatie in Europa, zijn we er de afgelopen maanden opnieuw in geslaagd om met de hele Cegeka-organisatie een straf parcours af te leggen.”

“We hebben in 2021 de financiële positie van de Cegeka Groep verder kunnen versterken”, zegt Stephan Daems, CFO van Cegeka. “Gelijktijdig hebben we geïnvesteerd in strategisch belangrijke sectoren als het onderwijs, met een meerderheidsparticipatie in Smartschool. Daarnaast hebben we een bewuste keuze gemaakt om onze divisie Cyber Security verder aan te scherpen met de overname van SecurIT, een specialist op vlak van identiteits- en toegangsbeheer.”

Cegeka heeft de ambitie om te blijven groeien, zowel door overnames, als organisch. “Om deze vooruitgang ook in 2022 te realiseren, trekken we resoluut de kaart van nieuwe technologieën”, aldus CEO Stijn Bijnens (foto). “We geloven sterk in wat we de ‘trinity of innovation’ noemen: 5G, Artificial Intelligence en hybrid cloud. Het zijn stuk voor stuk baanbrekende technologieën op zich, maar het echte potentieel ligt in de synergie die ze creëren. Ik ben ervan dat dit, net als het internet 30 jaar geleden, de game-changer zal zijn voor dit decennium.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.