Nieuws Limburg Cegeka opent nieuw datacenter van 2,4 miljoen

Cegeka opent nieuw datacenter van 2,4 miljoen

Cegeka opent nieuw datacenter van 2,4 miljoen

Het informaticabedrijf Cegeka heeft zijn nagelnieuwe datacenter in Hasselt in gebruik genomen. De investering van 2,4 miljoen euro is tevens voorzien van twee zogenaamde ‘warmtewielen’. Die moeten de energie in het datacenter reguleren aangezien de servers die er staan, heel wat warmte afgeven.

Tegelijk zijn er 612 zonnepanelen op het dak gemonteerd, goed voor een jaarlijkse opbrengst van gemiddelde 95.000 kWh. Alles samen heeft Cegeka daarmee het ‘coolste’ datacenter van het land, aangezien het klimaatvriendelijk wordt gekoeld.

Ook Paul Cornelisse (foto), sinds kort de nieuwe topman van de afdeling ‘outsourcing’ bij Cegeka, is in de wolken met het nieuwe datacenter. “Het behoort bijna tot de hoogste categorie op vlak van beschikbaarheid, met name 99,982%. Dat betekent dat onze klanten maximum anderhalf uur per jaar zonder onze services mogen vallen.”

De datacenters van Cegeka huisvesten de computers die de softwareprogramma’s van hun klanten draaien en hun belangrijke gegevens bewaren. Zo worden de gegevens altijd en overal toegankelijk, omdat ze als het ware ‘in de wolken’ zweven. “Cloudcomputing is in opmars”, zegt Luc Greefs van Cegeka. “Maar in feite doen wij dat al sinds de oprichting van ons bedrijf. Alleen zitten we met onze datacenters nu dicht bij de klant, en niet ergens in die grote anonieme cloud (wolk).”

Eén van de eerste klanten van het nieuwe datacenter is alvast Aviapartner. Dat ziet onder meer af van zijn eigen datacenter en besteedt het uit aan Cegeka. De waarde van dat hernieuwde contract wordt geraamd op 10 miljoen over vijf jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.