Nieuws Limburg Cegeka stoomt door naar 561 miljoen

Cegeka stoomt door naar 561 miljoen

Cegeka stoomt door naar 561 miljoen

IT-groep Cegeka heeft een uitstekend 2019 achter de rug. Uit de zopas gepubliceerde cijfers blijkt een groei voor het zestiende jaar op rij. Er werd een omzet gerealiseerd van 561 miljoen euro, een groei van 9,7%. “Afgelopen jaar was het eerste jaar met Stijn Bijnens als CEO aan het hoofd van ons familiebedrijf. Ik ben uitermate trots op het parcours dat we onder zijn bewind hebben afgelegd”, zegt André Knaepen, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Het bedrijf kijkt ook meteen vooruit, want vlak na het afsluiten van de cijfers, is de wereld er helemaal anders gaan uitzien. “De toekomst oogt uitdagend. We beleven vandaag op menselijk en business-vlak uitzonderlijke tijden”, zegt Stijn Bijnens. “We kunnen niet om COVID-19 heen, een pandemie met een wereldwijde grote impact. Het is nu al duidelijk dat we spreken over een tijd voor en een tijd na COVID-19. De komende maanden en jaren zal de noodzaak voor bedrijven toenemen om ‘digitaal relevant’ en veerkrachtig te worden. Ze moeten in staat zijn om véél bordjes tegelijk in de lucht te houden. De bedrijfssystemen moeten zowel stabiel, veilig, voorspelbaar als altijd beschikbaar zijn. Tegelijk is er de noodzaak om flexibel te zijn en snel te kunnen reageren, zonder er letterlijk een zootje van te maken.”

De ambitie blijft overeind om de meest relevante Europese ICT-speler te worden. Hoe? “Door de juiste dingen correct te doen”, aldus de CEO. “En dat op een zogenaamde first-things-first basis. En door te blijven investeren in technologie. Dat zit in ons DNA. We hebben ons in elk domein versterkt met nieuwe experten. Zij zullen de expertise van Cegeka de komende maanden en jaren opkrikken tot een Europees topniveau. Vandaag blijkt meer dan ooit dat het ook in IT om mensen gaat. Cegeka bestaat enkel door onze mensen en onze klanten. Door op hen te focussen slagen we erin om van Cegeka een blijvend succesverhaal te maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer