Nieuws Limburg Cegeka: topjaar en nieuw datacenter van 6,4 miljoen

Cegeka: topjaar en nieuw datacenter van 6,4 miljoen

Cegeka: topjaar en nieuw datacenter van 6,4 miljoen

Cegeka heeft in het boekjaar 2010 een geconsolideerde omzet behaald van 156 miljoen euro, goed voor een groei van 14% in vergelijking met een jaar eerder. 9% van de bonus haalt de informaticadienstenleverancier uit de acquisities van NSI (midden 2009) en van A.N.E. (eind 2010). De operationele winst voor belastingen steeg met 21% tot 11,9 miljoen euro. Met de goede resultaten bouwt Cegeka zijn nettoschuld door eerdere acquisities verder af en noteert het een bedrijfswinst van 7,6% op de omzet.

De organische groei komt voornamelijk van de entiteit Cegeka Outsourcing, die toenam met 50% en ook vorig jaar al een forse bonus noteerde. Cegeka’s Waalse dochter NSI herstelde prima na een moeilijk jaar. CEO André Knaepen: “Met vijf procent autonome groei over het hele jaar hebben we in de nasleep van de crisis zeer goed gewerkt in vergelijking met de markt. De sterke organische groei van de tweede jaarhelft houden we in 2011 aan. Aangevuld met de omzet van het recent overgenomen DigiPoint mogen we daarom mikken op een jaaromzet van 190 miljoen euro voor 2011.”

Uitbreiding datacenter
Om de groei te ondersteunen investeert Cegeka 2,4 miljoen euro in de uitbreiding van zijn Hasseltse datacenter. Bij outsourcingdeals huisvest Cegeka vaak software en infrastructuur van de klant in zijn datacenters. Met de investeringen in gebouwuitbreiding, energiezuinige Kyoto-koelinfrastructuur en noodstroomvoorziening, slaagt Cegeka erin de datacentercapaciteit met 300 KW of meer dan 70% te vergroten.

Met innovatieve backupsystemen, storage- en netwerkinfrastructuur en virtuele servers investeert Cegeka ook in datacenterapparatuur, goed voor een bijkomende investering van 4 miljoen euro. In 2010 investeerde Cegeka in totaal zes miljoen euro in vaste materiële activa. Eind augustus moet het nieuwe datacenter operationeel zijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.