Nieuws Limburg Celstraf voor zwartwerkende Ford-arbeider?

Celstraf voor zwartwerkende Ford-arbeider?

Celstraf voor zwartwerkende Ford-arbeider?

Een 54-jarige Ford-arbeider uit Houthalen-Helchteren stond zopas terecht voor de Hasseltse correctionele rechtbank, omdat hij in het zwart bijverdiende met het geven van rijlessen. De man gaf het toe, en vertelde dat het wat uit de hand was gelopen. Hij gaf bovendien rijlessen zonder over het brevet van beroepsbekwaamheid te beschikken. Juridisch gezien wordt dat als ‘sluikwerk’ beschouwd.

“Toen hij in het kader van een zedenonderzoek bij de politie zat, kwam op zijn gsm een sms binnen van een leerlinge, die op hem zat te wachten en vroeg waar hij bleef,” zei de procureur. “De politie kreeg zo lucht van zijn bijverdienste. In drie jaar tijd had hij naar eigen zeggen met zijn rijlessen 280 geslaagden op het rijexamen. Per leerling gaf hij tien uur les en per uur vroeg hij 20 euro. Hij heeft er ongeveer 56.000 euro aan verdiend. Zelfs tijdens zijn ziekteverlof bij Ford gaf hij rijlessen.”

Er wordt een celstraf gevorderd van 1 maand, een boete van 250 euro en de verbeurdverklaring van een vermogensvoordeel van 10.000 euro. Vonnis op 17 december.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.