Nieuws Limburg CEO uit Bree is 'wetenschapper van het jaar'

CEO uit Bree is 'wetenschapper van het jaar'

CEO uit Bree is 'wetenschapper van het jaar'

Mocht u nog met filmrolletjes en donkere kamers in de weer zijn: het tijdperk van digitale camera’s, 3D-beelden en andere technologische beeldsnufjes is al enige tijd aangebroken… Wie daarbij een grote verdienste heeft, is raar maar waar, iemand uit onze achtertuin. Albert Theuwissen, CEO van Harvest Imaging in Bree, werd zopas in San Francisco verkozen tot ‘Electronic Imaging Scientist’ van 2011.

Dit gebeurde tijdens een internationale conferentie over digitale beeldsensoren, digitale camera’s en allerhande toepassingen. Jaarlijks kiezen academische en industriële onderzoekers die wereldwijd actief zijn op dit gebied, hier een collega vanwege zijn waardevolle bijdragen aan het vak. Theuwissen heeft er volgens de jury mee voor gezorgd dat camera’s in gsm’s, fototoestellen en andere toepassingen steeds scherper en beter werden.

Albert Theuwissen is al zijn hele leven actief in de digitale beeldsensoren. Eerst bij Philips en het Canadese Dalsa, nu in zijn eigen bedrijf in Bree, waar hij zich vooral bezighoudt met consultancy, coaching en trainingen op het gebied van digitale beeldsensoren. Hij is ook hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.