Nieuws Limburg CEO van Jaga overgestapt naar Henco

CEO van Jaga overgestapt naar Henco

CEO van Jaga overgestapt naar Henco

Kenneth Vandevelde, tot voor kort CEO van radiatorenfabrikant Jaga in Diepenbeek, heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij sectorgenoot Henco. Het bedrijf naast de E313 in Herentals maakt vooral buizen voor vloerverwarming. Dat Vandevelde bij Jaga is opgestapt, wekt geen verbazing. Eigenaar Jan Kriekels jr. had eind maart al aangekondigd schoon schip te zullen maken in zijn directie en zelf het roer terug in handen te gaan nemen. Daarbij werden zowel de productiedirecteur als de HR-directeur aan de deur gezet. In de wandelgangen was toen al te horen dat ook Vandevelde, die in eerste instantie een stap opzij moest doen, op de wip zou zitten. Op korte termijn heeft hij in dezelfde sector dus een ander topfunctie als managing director toevertrouwd gekregen.

Nochtans kreeg Vandevelde bij Henco meteen een zware brok in de maag gesplist. Deze zomer lekte uit dat het bedrijf een minnelijke schikking met de fiscus heeft getroffen door een monsterboete te betalen van 100 miljoen euro. Het is de uitloper van een uitgebreid onderzoek waarbij de speurders waren gestoten op grootschalige fraude, waaronder het ontduiken van successierechten, het uitbetalen van zwarte lonen en het doorsluizen van geld naar belastingparadijzen.

Het valt te hopen dat Vandevelde de storm bij Henco spoedig ziet overwaaien en in alle sereniteit zijn carrière nieuwe impulsen kan geven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.