Nieuws Limburg CEO van Punch Powertrain plots overleden

CEO van Punch Powertrain plots overleden

CEO van Punch Powertrain plots overleden

Cor van Otterloo, CEO van Punch Powertrain in Sint-Truiden, is op 62-jarige leeftijd overleden. De immer goedlachse en gedreven manager, die meermaals werd onderscheiden en op handen gedragen werd door zijn medewerkers, leed aan een ernstige ziekte die hem pas vorige week werd gecommuniceerd.

Van Otterloo kwam in 2006 aan boord van het toen nog kleine fabriekje in Sint-Truiden, dat hij overnam uit de resten van het imperium van Guido Dumarey. Onder zijn impuls, en met de aanvankelijke steun van vooral LRM, werd Punch Powertrain uitgebouwd tot een grote speler in de wereldwijde markt van autotoeleveranciers, gespecialiseerd in traploze automatische versnellingsbakken, vooral voor elektrische wagens.

Punch Powertrain werd zo onmiskenbaar het snelst groeiende bedrijf van Limburg. Het bedrijf in Sint-Truiden barstte al snel uit zijn voegen. Onder leiding van Cor van Otterloo groeide Punch Powertrain uit tot een groep met 2.500 medewerkers in het hoofdkwartier in Sint-Truiden en in de vestigingen in China, Hongkong, Maleisië en Nederland. In 2016 werd het bedrijf verkocht aan de Chinese groep Yinyi voor een miljard euro. Dat leverde LRM 240 miljoen euro extra op om te investeren in Limburg.

No-nonsense
Cor van Otterloo stond bekend als een ondernemer en manager met de twee voeten op de grond. De deur van zijn kantoor stond altijd open, het was er steevast een komen en gaan van mensen die hem wilden spreken. Cor droeg zelden een das en stond er ook op dat men hem met de voornaam aansprak. De onwaarschijnlijke ommekeer die hij met Punch Powertrain bewerkstelligde, leverde hem ongeveer elk denkbare onderscheiding op. Daarbij de titel Limburgse Ondernemer van het Jaar van Het Belang van Limburg en Made in Limburg eind 2015, de Ambiorixprijs van VKW Limburg (2016) en de Ondernemersprijs Herman Dessers van Voka Limburg (2013). Cor van Otterloo bleef altijd koel onder al die lofbetuigingen. Hij verwees steevast naar zijn team en personeel als sleutel voor het succes.

Amper een week geleden kreeg Cor van Otterloo te horen dat hij leed aan een zeer ernstige ziekte. Cor woonde in Geleen (Nl) en werd 63. Hij laat zijn echtgenote en twee kinderen achter. Onze redactie leeft mee met zijn familie en het personeel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.