Nieuws Limburg Champagne, Disneyfilms en Kleenex in luxepapier uit Genk

Champagne, Disneyfilms en Kleenex in luxepapier uit Genk

Champagne, Disneyfilms en Kleenex in luxepapier uit Genk

AR Metallizing, een bedrijf uit Genk dat glanzende etiketten maakt voor onder meer bierflesjes, heeft een nieuw octrooi gekregen voor hun uitvinding van het gelamineerde ‘paperboard’. Dit glazend papiertje is een goedkoop en milieuvriendelijk alternatief voor de glossy verpakkingen die vandaag gebruikt worden voor luxe-artikelen. In feite is het product van AR Metallizing de combinatie van een aantal dunne laagjes papier met een metalen toplaag. Zo krijg je een lichte folie die weinig grondstoffen nodig heeft en biologisch afbreekbaar en recycleerbaar is.

Vandaar zijn er al producenten van luxeverpakkingen die kiezen voor dit paperboard om hun champagne, Disneyfilms en tissues van Kleenex mee te tooien. AR Metallizing is de wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier en een van de snelst groeiende ondernemingen van België. Het bedrijf heeft nu 3 productievestigingen: in Genk (België), Cassalgrasso (Italië) en Franklin (VS).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.